Lidt om Schweiss spor

Schweiss

-Også kaldet blodspor eller vildtspor

Vi går schweiss med alle vores hunde i hverdagen og stiller ind i mellem op til et par prøver

Vi har stillet Jytte til en del prøver og vi har stillet Flicka i prøver.

Flicka er nu svensk sporchampion i en alder af 19 måneder og det er vi vældigt stolte over

Schweissspor er et spor der er lavet så det indikerer et bytte der er påskudt og er bortløbet fra jægeren. En hund skal derefter sættes på sporet og gå i gang med at lede efter det, ved at opsnuse hvor det er løbet hen.

Schweiss sporet er lagt med blod fra et dyr, i træning bruges der typisk blod fra okse, men til schweissprøver bruges der vildtblod.

Udover at schweiss spor er en dejlig fritidsinteresse som man hurtigt bliver bidt af, giver det mulighed for et helt ualmindeligt dejligt samarbejde og nogle skønne timer med sin hund. Man overlader arbejdet til hunden fordi det er hunden der skal føre os fra start til slut. Men vi er i den anden ende af linen og glædes sammen med hunden når den har succes.

Som med alle vores andre aktiviteter er det en sport alle i familien kan deltage i, men det bliver stort set Maja der går schweissspor (Hun er også uddannet sporinstruktør.. og en rigtig nørd 😉 !)

Henrik førte Jytte i Nordjylland på et spor der var 20 timer gammelt og 400 meter langt (i “fagsprog” 400M/20T ) og her løb de med pokalen for bedste hund

Du kan læse DKK´s schweiss reglement på dette link

Læs mere om vores resultater på schweiss spor på dette link