Social stimulering

SOCIAL STIMULERING

Social stimulering. Hvad er det?

Det er den tid vi giver vores hund lov til at være sammen med andre hunde, som den ikke bor med.

Den sociale del kan også være med hunde der er i samme husstand, men det er bare lidt mere spændende, når man ikke bor under samme tag og så bliver man også en smule mere træt af den spændende oplevelse.

Den sociale stimulering er tid som hunden kun får sammen med artsfæller. Det giver den mulighed for at udvikle dens super følsomme sprog og det giver den så meget som to-benede ikke kan tilbyde.

Social tid kan sagtens ske med snor, men når hundene er uden snor vil det hurtigt udvikle sig til skøn leg, som er vigtigt for hundene at få flere gange i ugen. Man kan også sagtens mødes til en gåtur, men oplevelsen for hunden med snor, er ikke den samme som uden en snor på

TRÆNING GIVER OGSÅ HUNDEN SOCIAL STIMULERING,

for her skal den forholde sig til mange andre hunde på en træningsplads

HUSK:

  • Det er ejeren der beslutter HVOR de sociale oplevelser skal ske. Skal man mødes i skov eller indhegnet have? Kan man ikke slippe sin hund uden at den stikker af, BØR man have en LANG SLAP line på, så hunden kan få lov at udfolde sig “frit”
  • Det er ejerens job at få en god oplevelse med hjem i hundens bagage
  • Det er ejerens job at sikre at leg ikke udvikler sig for voldsomt. Hvis der fx er flere hunde, kan man med fordel have en pause undervejs.

 

Mere INFO er på vej

D. 21/7 2018 Basset træf